fbpx

Over ons

Deze winter beleven we de 8e editie van het KerstCircus in Etten-Leur. Een feestelijk evenement dat jaarlijks door vele duizenden gezinnen wordt bezocht. Een traditie gekenmerkt door een internationaal circusprogramma (jaarlijks nieuw), heerlijk verwarmde tenten en vooral een persoonlijke benadering. Juist dat persoonlijke aspect onderscheid ons van alle andere shows in de branche. In Etten-Leur wordt je als bezoeker écht hooggeëerd, zit je ook op de laatste rij midden in de voorstelling en wacht na de show de circusdirecteur hemzelf om jou nog een high-five te geven.

Die directeur is Kevin van Geet, 30 jaar en al zijn hele leven bezeten van het fenomeen circus. Zijn opa bracht het ‘circusvirus’ in de familie en behoort inmiddels tot de oudere generatie circusdirecteuren, Kevin op zijn beurt is de jongste van Europa. Met passie voor circus en het publiek wordt ieder jaar een productie op maat samengesteld. Uitzonderlijk is het groot, live circusorkest dat alle acts met live muziek begeleidt, een sprookjesachtige belichting en een betoverend showballet. Deze elementen maken de voorstelling in de koude winterdagen tot een ware belevenis voor de hele familie, dit jaar onder het motto; “100% LIVE”

In Etten-Leur kwam Van Geet in 2014 terecht, toen hij de allereerste editie van het Kerstcircus organiseerde voor de bevriende familie Zinnecker. Het jaar daarop kreeg hij kans de gehele productie over te nemen en na een moeizame start uit te bouwen tot een succesvolle traditie. En waarom in Etten-Leur? Een prachtig circusterrein, centraal gelegen in West-Brabant en een enthousiaste gemeente. Vele bezoekers komen jaarlijks terug en genieten keer op keer van nieuwe, internationale topacts. Hopelijk mogen we u daar ook toe rekenen!

Enkele interessante feiten:

  • Deze winter ontvangen we onze 100.000e bezoeker!

  • In het tentencomplex met een totale oppervlakte van zo’n 1500m2 is heerlijk verwarmd, met rood tapijt uitgelegd en voorzien van een uitgebreide horeca-restauratie, keurige toiletten en plaats voor 900 personen op comfortabele kuipstoelen

  • Tijdens de speelperiode verblijven zo’n 45 mensen op het circusterrein en vormen hiermee een tijdelijk ‘dorp op wielen’. Onder deze personen zo’n 20 artiesten uit 8 verschillende landen, muzikanten, horeca– en kassapersoneel en technici.

 

Het KerstCircus Etten-Leur is het enige Nederlandse circus dat nog voldoet aan de ‘traditionele’ circusnormen; voorstellingen in een tent, mét dieren en een groot live orkest!